Rahim içine çizik atma

Rahim içine çizik atma

Tüp bebek tedavisi öncesi (yaklaşık 1 ay önce) rahim içinin histeroskopi yöntemi ile incelenmesi ve rahim içine mikro makas ile çizik atma işlemidir. Dünya literatürüne bakıldığında bu işlemin ilk tüp bebek uygulamalarında ve tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarda uygulanmasının gebelik oranını artırdığı yönünde kanıtlar mevcuttur.

 

Rahim içine çizik atma işlemini uygun hastalarda uygulamaktayız.

Gebelik aşısı

Gebelik aşısı:

Halk arasında gebelik aşısı olarak bilinmektedir. Bu işlem iyi kalite embriyo transfer edilmesine rağmen 3 veya daha fazla tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda (tekrarlayan implantasyon (tutunma) başarısızlığı) uygulanabilen bir yöntemdir. Bu yöntem ile hastanın kendi kanı alınmakta ve bu kandan kan mononüklear hücreleri ayrılmaktadır. Bu hücreler çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra rahim içine enjekte edilmektedirler. Rahim içine enjeksiyondan yaklaşık 2 gün sonra embriyolar rahime bırakılmaktadır.

Japonya’da 2011 yılında yapılan bir çalışmada (bu konu ile ilgili yapılmış en kaliteli çalışmadır), gebelik aşısının tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında (tutunma problemi olanlarda) gebelik oranının artırdığı tespit edilmiştir.

 

Bu çalışmanın ışığında tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında biz de gebelik aşısının uygulamaktayız.

Tüp bebekte yüksek gebelik oranı, yüksek başarı

Tüp bebekte yüksek gebelik oranı, yüksek başarı, yüksek eve sağlıklı bebek götürme oranı

 

Tüp bebek uygulamasında yüksek gebelik oranları için hastaya özel bireyselleştirilmiş tüp bebek protokolü, çok iyi bir tüp bebek laboratuvarı ve iyi bir klinik uygulama gereklidir. Mart 2010 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yönetmeliğe göre 35 (kadın yaşı) yaş altında 1. ve 2. tüp bebek uygulamalarında yalnızca 1 embriyo rahim içine bırakılabilmekte, 3 ve üzeri tüp bebek uygulamalarında en fazla 2 embriyo rahim içerisine bırakılabilmektedir. 35 yaş üzerinde ise en fazla 2 embriyo rahim içerisine bırakılabilmektedir. Bir diğer değiş ile rahime bırakılan embriyoların sayısı yasa ile azaltılmıştır. Bu nedenle rahim içerisine bırakılacak olan embriyoların çok çok kaliteli olması gereklidir ki az sayıda olmalarına rağmen rahim içerisine tutunabilsinler ve gebelik elde edilebilsin.

Blastokist embriyosu embriyonun döllenmeden sonraki 5. gündeki haline denir ve 3. gün embriyolara göre rahime tutunması olasılığı daha yüksektir. Aşağıda 5. gündeki bir embriyo görülmektedir (Blastokist).

Şekil 1. 5. gün blastokist embriyo (yüksek tutunma oranı)

blastokist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şekil 2. 3. gün embriyo (5. gün embriyoya göre daha düşük tutunma oranı)

day3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Embriyoların blastokist aşamasına ulaşabilmesi için 3. gün embriyosuna göre 2 gün daha fazla laboratuvar ortamında yaşayabilmeleri gereklidir. Bu nedenle tüp bebek laboratuvarının kalitesi ve başarısı blastokiste gitme oranını belirler. Laboratuvar ne kadar kaliteli ve başarılı ise blastokiste gitme oranı o kadar yüksek olur ve dolayısı ile gebelik başarı oranı o kadar yüksek olur.

Tüp bebek gebelik oranlarını internet ortamında yayınlamak yasalar ile yasak. Bu nedenle gebelik oranlarımızı veremiyoruz. Fakat blastokiste gitme oranımız %95’tir. Bir diğer değiş ile 100 hastamızın 95’inde rahime blastokist verdik ki bu da gebelik oranlarına direkt olarak yansımaktadır.

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce doktorunuza blastokiste gitme oranını mutlaka sorunuz. Yüksek oranlar yüksek gebelik oranı ile direkt olarak ilişkilidir.

Gebelik aşısı ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız...

Rahim içine çizik atma işlemi için tıklayınız...

Erkekten canlı sperm elde etme yöntemleri

Erkekten canlı sperm elde etme yöntemleri
Erkekten en kolay sperm elde etme yöntemi mastürbasyon ile menini alınmasıdır.







Azospermi nedir?

azospermiAzospermi nedir?

 

 

 

 

Tüp Bebek hakkında bilinmesi gerekenler

Tüp bebek hakkında bilmeniz gerekenler.

 

 

 

 

 

Tüp Bebek aşamaları nelerdir?

Tüp bebek aşamaları nelerdir?

Tüp bebek tedavisi günümüzde gebelik oranı en yüksek olan yardımcı üreme tekniğidir.